4ayesha

Daripada ABU HURAIRAH r.a, RasuluLLah SAW bersabda:
"Barangsiapa yang menyeru (manusia) kepada hidayah, maka baginya pahala sebanyak pahala yang diperolehi oleh orang-orang yang mengikutnya tanpa dikurangi sedikitpun pahala mereka." Diriwayatkan oleh Muslim dalam kitab al-'Ilm (2674), Imam Malik dalam Muattha'(2674), Ahmad (9171), Abu Dawud (4609), Turmudzi (2674), ad-Darimi (513), ibnu Majah (206), ibnu Hibban (112), al-Bagahwi (109)

Followers

1. Meninggalkan sembahyang ,Anugerah : Ular Saqar sedang menunggu
2. Melewat-lewatkan sembahyang ,Anugerah : Neraka WAIL sedang menganga
3. Meringan-ringankan syariat ,Anugerah : Mendapat pandangan murka Al-Jabbar
4. Mengumpat peribadi orang ,Anugerah : Gunting neraka sedang diasah
5. Menyebarkan gossip atau fitnah ,Anugerah : Duri- duri menanti anda di taman neraka 6. Tidak menjaga pergaulan ,Anugerah : Libasan api neraka dijanjikan
7. Tidak berakhlak dengan manusia ,Anugerah : Kemurkaan Allah bersama mu..
8. Menyakiti hati orang dengan lisan ,Anugerah : Masuklah mana-mana pintu neraka 9.Meringankan amanah ,Anugerah : Angkatlah seberkas kayu dari neraka
10.Bersangka buruk ,Anugerah : Amalan baik diambil orang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contributors

 **Note:

For those who wants to use or spread contents in this blog, please proceed without my permission. Shukran Jazilan.

Blog Archive

geocounter

Doa Qunut Nazilah

“Ya Allah, sesungguhnya kami bermohon pertolongan Mu, kami meminta ampun kepada Mu, kami memohon petunjuk dari Mu, kami beriman kepada Mu, kami berserah kepada Mu dan kami memuji Mu dengan segala kebaikan, kami mensyukuri dan tidak mengkufuri Mu, kami melepaskan diri daripada sesiapa yang durhaka kepada Mu.

Ya Allah, Engkau yang kami sembah dan kepada Engkau kami bersalat dan sujud, dan kepada Engkau jualah kami datang bergegas, kami mengharap rahmat Mu dan kami takut akan azab Mu kerana azab Mu yang sebenar akan menyusul mereka yang kufur Ya Allah, Muliakanlah Islam dan masyarakat Islam. Hentikanlah segala macam kezaliman dan permusuhan, Bantulah saudara-saudara kami di mana sahaja mereka berada. Angkatlah dari mereka kesusahan, bala, peperangan dan permusuhan.

Ya Allah, selamatkanlah kami dari segala keburukan dan janganlah Engkau jadikan kami tempat turunnya bencana, hindarkanlah kami dari segala bala kerana tidak sesiapa yang dapat menghindarkannya melainkan Engkau, ya Allah.”

BlogTopSites