4ayesha

Daripada ABU HURAIRAH r.a, RasuluLLah SAW bersabda:
"Barangsiapa yang menyeru (manusia) kepada hidayah, maka baginya pahala sebanyak pahala yang diperolehi oleh orang-orang yang mengikutnya tanpa dikurangi sedikitpun pahala mereka." Diriwayatkan oleh Muslim dalam kitab al-'Ilm (2674), Imam Malik dalam Muattha'(2674), Ahmad (9171), Abu Dawud (4609), Turmudzi (2674), ad-Darimi (513), ibnu Majah (206), ibnu Hibban (112), al-Bagahwi (109)

Followers

Bermula dengan niat yang ikhlas berdedikasi untuk menyambung Da'wah Islamiah dalam mewarisi usaha peninggalan Rasulullah s.a.w, sepertimana dalam ayat-ayat Al-Quran dan Hadis-hadis Baginda:

"Wahai Rasul-Rasul, sampaikanlah apa-apa yang telah diturunkan kepada mu dari Tuhanmu, dan jika engkau tidak perbuat, maka engkau telah tidak menyampaikan perutusanNya." -(Maksud dari Surah Al-Maidah, Ayat 67)

"Serulah kepada jalan TUHAN-mu dengan cara hikmah dan memberi nasihat yang baik, dan berdebatlah dengan mereka dengan cara yang sebaik-baiknya. - (Maksud dari Surah An-Nahl, Ayat 165)"Sampaikanlah dari(ajaran)ku walaupun (hanya sekadar) sepotong ayat. - (Maksud dari Hadith Nabi)

"Jika dengan sebab engkau ALLAH TA’ALA memberi petunjukNya kepada seseorang, itu adalah lebih baik kepadanya dari dunia ini dan apa-apa yang ada di atasnya." - (Maksud dari Hadith Nabi)

source : http://virtualfriends.net/article/articleview.cfm?AID=37072

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contributors

 **Note:

For those who wants to use or spread contents in this blog, please proceed without my permission. Shukran Jazilan.

Blog Archive

geocounter

Doa Qunut Nazilah

“Ya Allah, sesungguhnya kami bermohon pertolongan Mu, kami meminta ampun kepada Mu, kami memohon petunjuk dari Mu, kami beriman kepada Mu, kami berserah kepada Mu dan kami memuji Mu dengan segala kebaikan, kami mensyukuri dan tidak mengkufuri Mu, kami melepaskan diri daripada sesiapa yang durhaka kepada Mu.

Ya Allah, Engkau yang kami sembah dan kepada Engkau kami bersalat dan sujud, dan kepada Engkau jualah kami datang bergegas, kami mengharap rahmat Mu dan kami takut akan azab Mu kerana azab Mu yang sebenar akan menyusul mereka yang kufur Ya Allah, Muliakanlah Islam dan masyarakat Islam. Hentikanlah segala macam kezaliman dan permusuhan, Bantulah saudara-saudara kami di mana sahaja mereka berada. Angkatlah dari mereka kesusahan, bala, peperangan dan permusuhan.

Ya Allah, selamatkanlah kami dari segala keburukan dan janganlah Engkau jadikan kami tempat turunnya bencana, hindarkanlah kami dari segala bala kerana tidak sesiapa yang dapat menghindarkannya melainkan Engkau, ya Allah.”

BlogTopSites